Spit behandeling voor wie?

Spit behandeling voor wie?

Voor wie?
Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. Voorbeelden van klachten die een manueeltherapeut kan behandelen:
– hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de
wervelkolom;
– nek- en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen;
– lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
– hoge rugklachten in combinatie met rib- en borstpijn;
– duizeligheid bij het bewegen van de nek
– heupklachten;
– RSI klachten in combinatie met het slechter kunnen bewegen van de
wervelkolom
Spit

Wat kunt u verwachten?
Na intake en onderzoek kan de manueeltherapeut de beweeglijkheid verbeteren of een overmatige beweeglijkheid stabiliseren door middel van training. Soms maakt de manueeltherapeut daarbij gebruik van manipulatie van de gewrichten van de wervelkolom. Daarbij wordt er een snelle beweging gemaakt met de handen op een gewricht. Manipuleren kan geluid veroorzaken, waardoor het ook wel ‘kraken’ genoemd wordt. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

Door wie?
Twee van onze ervaren manueel therapeuten hebben na hun opleiding tot fysiotherapeut de vierjarige opleiding manuele therapie bij de S.O.M.T. in Eindhoven (www.SOMT.nl) gevolgd .Eén manueeltherapeut volgde de opleiding methode van der Bijl in Utrecht(www.manueletherapie.nl ). Ze zijn allen erkend en aangesloten bij de NVMT (Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie), zie www.nvmt.nl

Manuele therapie bij KISS-kinderen
Uit wetenschappelijke studies blijkt, dat het functioneren van de bovenste nekgewrichten van pasgeborenen van groot belang is voor de houding- en motoriekontwikkeling. In de eerste maanden zijn deze gewrichtjes ook belangrijk voor een goede zuig- en slikreflex.
Is uw baby een “huilbaby”, dan is dat dikwijls een gevolg van pijnlijke en geblokkeerde bovenste nekgewrichtjes; het KISS-syndroom (zie ook www.kiss-kinderen.nl).
Verondersteld wordt dat het lange liggen van de baby dan een te grote belasting vormt voor de geblokkeerde hoge nekwervels. De manueeltherapeut zal met specifieke behandeltechnieken van de schedel, de nek, de buik en het bekken de ongunstige situatie in bovengenoemde regio’s trachten te normaliseren. Niet alleen vlak na de geboorte, maar maanden (soms jaren) daarna blijkt manuele therapie een effectieve therapie te zijn.

Spit, Spit behandeling

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *